“to link the unique experience of a hotel to the landscape and materials of the Luberon”

Client:
Domaine de Villars, private
Location:
Villars, Luberon, France
Status:
Competition
Budget:
16 250 0000 €
Surface:
6 500 m²
Team:
Matthieu Boustany, Benoist Desfonds
Year:
2020
Program:
hotel, country club, golf
This project implements a narrative rooted in a territory with Mediterranean and Alpine influences: pastel ochres, terracotta buildings, villages with narrow streets that settle on rocky peaks, and a thousand-faceted vegetation. Sitting on the slope of an existing golf course, a group of suites and services dedicated to the hotel industry unfolds a new topography, supporting a landscape rich in contrast and which offers singular views of the distant and nearby landscape: the Luberon Massifs and the Villars quarries. Like a link between the earth and the sky, the roofs will protect the suites, the external circulations and the terraces from the sun. Favoring a bioclimatic and “low-tech” design, this project aims to blur the perception between architecture and nature, between exterior and interior.
Jardins de Villars
Jardins de Villars
Jardins de Villars
Jardins de Villars
Jardins de Villars
Jardins de Villars
Jardins de Villars
Jardins de Villars
Jardins de Villars
Jardins de Villars