Create a platform to embrace the abundant natural, historical, artistic and material resources

Client:
Seoul Metropolitan Government
Location:
Seoul, South Korea
Status:
International Competition
Surface:
5100 m2
Team:
Matthieu Boustany, Benoist Desfonds, Gilles Guyot, Peeraya Suphasidh
Year:
2017
The multiple connections between the programs create the unpredictability that inspires creativity. The visitors are visually in contact with everything: the art pieces, the archives, and the different zones of activities. We propose an art complex that ultimately became the laboratory that the museum cannot be. Each program sets a central point from where it can grow in any direction. The Open-Archive connects the ground floor to the rooftop with succession of unique spaces: a double height reading lounge, a sketching courtyard, small meeting rooms, exhibition galleries and archival steps. The visitor can be surrounded by exhibited materials while reading a book, sketching or building a new creation.